Sari la conținut
Home » Advertoriale » Titlu, top 4 și retrogradare. Cum văd bookmakerii marile bătălii din Premier League

Titlu, top 4 și retrogradare. Cum văd bookmakerii marile bătălii din Premier League

Premier League este, în mod detașat și incontestabil, competiția numărul 1 de fotbal a Europei, în această perioadă. Campionatul Angliei și-a surclasat opozitia din orice punct de vedere. Englezii domină categoric competițiile europene, fiind mereu prezenți în fazele superioare și chiar câștigând trofeele continentale deseori. Totodată, ei investesc cei mai mulți bani în transferuri, aducând jucători doriți de toate cluburile mari ale Europei.

Tocmai de aceea, competiția este una care atrage interesul fanilor fotbalului de peste tot, dar și pe cel al pariorilor. Premier League este un campionat plin de oportunități pentru pasionații de pariuri, deoarece oferă bătălii pe mai multe planuri. Este vorba despre lupta pentru titlu, cea pentru evitarea retrogradării, cât și duelurile pentru ocuparea unei poziții de top 4, care asigură calificarea în Liga Campionilor.

Cotele din luptele importante din Premier League

În ediția 2023-2024, lupta pentru titlu pare a fi una care va fi dusă tot de Manchester City și Arsenal, cluburile care s-au bătut pentru trofeu și în campionatul precedent. Deși a rămas fără Laporte, Gundogan și Mahrez, City s-a întărit cu Gvardiol, Kovacic și Doku, astfel că rivalii au toate motivele să se teamă din nou, mai ales că Haaland nu dă semne că ar vrea să se oprească din marcat gol după gol.

Totuși, nici Arsenal nu a stat cu mâinile în sân și i-a adus pe Raya, Timber, Rice și Havertz, fără a suferi vreo pierdere majoră. Astfel, tunarii rămân favoriții numărul doi la trofeu, conform specialiștilor, dar și conform cotelor. Manchester City are cota 1,44 să câștige din nou campionatul, iar londonezii au primit cota 7,00. Cea de-a treia favorită este Liverpool, cu o cotă de 8,00 – plasează pariuri aici și mizează pe echipa în care ai încredere.

În ceea ce privește bătălia pentru top 4, City și Arsenal sunt aproape sigure de prezența pe o poziție care să le asigure participarea în viitoarea ediție a grupelor UCL. Cota lui City este minusculă, respectiv 1,02. Arsenal are cota 1,37, în vreme ce Liverpool este cotată cu 1,40. Manchester United și Tottenham au cota 2,75 pentru ocuparea unui loc în top 4, urmate de Newcastle și Brighton, cu 3,00. Chelsea este cotată doar cu 3,25!

La retrogradare, lucrurile sunt foarte încinse. Ca în fiecare an, cluburile din subsolul clasamentului vor da lupte grele până în ultima etapă, cu scopul de a scăpa de drama provocată de înlocuirea Premier League cu Championship. Sunt trei locuri retrogradabile, iar principalele candidate la ocuparea lor sunt Luton Town (cota 1,22), Sheffield United (cota 1,40), Everton (cota 2,50), Burnley (cota 3,25) și Wolverhampton Wanderers (cota 4,00).

În concluzie, conform bookmakerilor, finalul Premier League are șanse mari să o propună din nou pe Manchester City campioană, pentru al patrulea an consecutiv! Top 4 ar putea fi format din Manchester City, Arsenal, Liverpool și Manchester United sau Tottenham Hotspur, în vreme ce Luton Town și Sheffield ar putea reveni imediat în Premier League, alături de Everton. Cotele prezentate pot să varieze, în funcție de performanțele echipelor din fiecare etapă. Creează-ți un buget responsabil și mizează în funcție de el!

Sursa foto: Unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *