Sari la conținut
Home » Advertoriale » Reteta Traditionala de Sarmale in Foi de Varza

Reteta Traditionala de Sarmale in Foi de Varza

Sarmale in foi de varza, acest preparat gustos face parte din bucataria noastra de secole si este adesea asociat cu momente fericite in familie sau cu sarbatori traditionale. In acest articol, vom impartasi cu tine o reteta autentica de sarmale in foi de varza, care te va cuceri cu siguranta prin savoarea si aroma sa intensa.

Ingrediente

Pentru a pregati reteta traditionala de sarmale in foi de varza, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 1 varza mare, proaspata si frageda
  • 500 de grame de carne tocata de porc si vita
  • 200 de grame de orez
  • 1 ceapa medie, tocata marunt
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 legatura de marar si patrunjel proaspat, tocate fin
  • 1 lingura de ulei vegetal
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • Sare si piper dupa gust
  • 1 litru de supa de pui sau apa

Pasul 1: Pregatirea Foielor de Varza

Pentru a pregati sarmalele, primul pas este sa pregatim foile de varza. Spalam varza bine sub apa rece si o taiem in jurul cotorului, astfel incat sa putem desprinde frunzele una cate una. Daca frunzele sunt prea mari, le putem taia in jumatate.

Urmeaza sa fierbem frunzele de varza intr-un vas mare cu apa clocotita, adaugand putina sare. Le fierbem timp de aproximativ 5 minute, pana devin putin moi, apoi le scoatem si le clatim cu apa rece pentru a le raci si opri fierberea.

Pasul 2: Pregatirea Umpluturii

Intr-un castron mare, amestecam carnea tocata de porc si vita cu orezul spalat si scurs. Adaugam ceapa tocata marunt, usturoiul zdrobit, mararul si patrunjelul tocate fin, uleiul vegetal, boiaua de ardei dulce, sare si piper. Amestecam bine toate ingredientele, pana obtinem o compozitie omogena si aromata.

Pasul 3: Asamblarea Sarmalelor

Acum este momentul sa asamblam sarmalele. Luam cate o foaie de varza fiarta si punem o lingura de umplutura in centrul ei. Rulam foaia strans, astfel incat umplutura sa fie bine inchisa in interior. Repetam acest proces pana cand am terminat toate frunzele si umplutura.

Pasul 4: Gatirea Sarmalelor

Pentru a gati sarmalele, vom folosi un vas mare, cu fundul gros, in care vom aseza sarmalele strans una langa alta. Adaugam supa de pui sau apa, suficienta cat sa acopere sarmalele. Putem adauga si cateva foi de varza in stratul de sus, pentru a proteja sarmalele in timpul fierberii.

Vasul il acoperim cu un capac si il punem la foc mediu. Fierbem sarmalele timp de aproximativ 2-3 ore, pana cand carnea este frageda si orezul este fiert.

Pasul 5: Servirea Sarmalelor

Sarmalele traditionale in foi de varza se servesc de obicei calde, alaturi de smantana si muraturi. Le putem savura alaturi de un pahar de vin rosu, pentru a completa experienta culinara.

Concluzie

Reteta traditionala de sarmale in foi de varza este unul dintre cele mai apreciate preparate romanesti, cu o istorie bogata si o savoare unica. Prin urmare, daca iti doresti sa pregatesti un fel de mancare traditional, plin de arome autentice, sarmalele in foi de varza reprezinta alegerea perfecta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *