Sari la conținut
Home » Advertoriale » Cum să-ți menții energia și imunitatea la locul de muncă

Cum să-ți menții energia și imunitatea la locul de muncă

Dimineața, întotdeauna pare că timpul trece prea repede. Cu toții suntem ocupați cu pregătirea rapidă pentru o nouă zi de muncă și uneori neglijăm importanța gustărilor sănătoase în timpul pauzei de masă. Cu toate acestea, aceste gustări joacă un rol esențial în menținerea energiei noastre și a imunității, în special în sezonul rece.

În loc să sari peste pauza de masă, ar trebui să acorzi o atenție sporită alegerii gustărilor. Acestea pot oferi organismului tău combustibilul necesar pentru a funcționa optim și pentru a te proteja împotriva bolilor de sezon.

Nu subestima puterea unei scurte pauze de masă. Chiar dacă te simți copleșit de muncă, o astfel de pauză este vitală pentru sănătatea ta. Dacă nu ai timp să mergi la o cantină sau la un restaurant pentru o masă caldă, poți alege câteva gustări sănătoase pe care să le consumi în timpul unei pauze scurte.

Evitarea gustărilor sau a mesei de prânz poate avea consecințe negative asupra organismului pe termen lung. Problemele digestive pot apărea și se pot croniciza sau complica. Constipația, varicele, problemele cu articulațiile sau coloana vertebrală, creșterea în greutate, tensiunea arterială sau afecțiunile cardiace sunt toate legate de sedentarism și orele lungi petrecute în picioare sau pe scaun la locul de muncă.

Pauza de masă, însoțită de o gustare sănătoasă, poate să te scape de multe probleme și suferințe pe termen lung. Ea îți oferă ocazia de a te ridica de pe scaun, de a face mișcare, de a-ți odihni ochii de la ecranul calculatorului, de a-ți detensiona articulațiile și de a-ți clarifica mintea. Este un moment important pentru a-ți reîncărca bateriile și a-ți menține sănătatea în formă optimă.

Toți angajatorii, indiferent de domeniu sau regiune trebuie să respecte pauza de masă. Fie că oferă locuri de munca Baia Mare în comerț, servicii sau industria ușoară sau locuri de munca Botosani, în transporturi, construcții sau agricultură, angajatorii trebuie să ofere suficient timp angajaților să poată lua o gustare sau o masă caldă.

În ceea ce privește sedentarismul, cel mai recent Eurobarometru, arată că 62% dintre români sunt sedentari și cel puțin 35% dintre cei care au locuri de munca Bucuresti petrec mai mult de 8 ore pe zi pe scaun. Gustările sănătoase, o dietă echilibrată și mișcarea sunt importante și la serviciu, așa cum sunt importante acasă, în timpul nostru liber!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *