Sari la conținut
Home » Advertoriale » Reguli de baza pentru scrierea unui comunicat de presa

Reguli de baza pentru scrierea unui comunicat de presa

reguli comunicat presa

Regulile de baza pentru scrierea unui comunicat de presa sunt esentiale pentru a transmite mesajul tau catre publicul tinta. Un comunicat de presa eficient poate atrage atentia presei, dar si a publicului larg, contribuind la cresterea notorietatii si la obtinerea unui spatiu media valoros. In acest ghid, vom explora regulile cheie pentru a scrie un comunicat de presa care sa atraga atentia si sa genereze interes.

Reguli de baza pentru scrierea unui comunicat de presa:

 1. Incepe cu o rubrica clara si concisa: O rubrica bine aleasa poate determina daca comunicatul tau va fi citit sau nu. Foloseste un titlu care sa reflecte cel mai important aspect al comunicatului tau si care sa fie concis si clar.
 2. Scrie un paragraf introductiv puternic: Primul paragraf trebuie sa fie cel mai puternic dintre toate, pentru a capta atentia cititorului si pentru a-l determina sa continue sa citeasca. Acesta trebuie sa contina cele mai importante informatii si sa raspunda la intrebarile: cine, ce, cand, unde si de ce.
 3. Foloseste un limbaj simplu si accesibil: In timp ce este important sa-ti prezinti informatiile intr-un mod profesional si bine organizat, este la fel de important sa folosesti un limbaj simplu si accesibil. Evita jargonul si termenii tehnici si concentreaza-te pe a comunica informatiile intr-un mod clar si usor de inteles.
 4. Include citate relevante: Includerea citatelor poate face comunicatul tau mai interesant si poate oferi puncte de vedere suplimentare. Este important sa incluzi citatele celor mai relevante persoane din cadrul organizatiei sau ale specialistilor din domeniul tau.
 5. Fii concis si evita cliseele: Comunicatul tau trebuie sa fie clar si concis, evitand cliseele si generalizarile. Foloseste cuvinte puternice care sa atraga atentia, dar fii sigur ca nu depasesti o singura pagina.
 6. Incheie cu o concluzie puternica: Incheierea trebuie sa contina un mesaj clar si puternic, care sa reitereze cele mai importante informatii prezentate in comunicat. De asemenea, poti include informatii suplimentare despre companie sau produsele si serviciile sale.

Subreguli de baza pentru scrierea unui comunicat de presa:

 1. Foloseste un stil jurnalistic: Comunicatul tau trebuie sa fie scris intr-un stil jurnalistic si sa urmeze regulile jurnalistice pentru a fi considerat un material de presa legitim.
 2. Incluzi informatii relevante si utile: Informatiile incluse in comunicat trebuie sa fie relevante si utile pentru publicul tinta. Alege cu grija informatiile pe care le incluzi si asigura-te ca sunt prezentate intr-un mod clar si bine organizat.
 3. Foloseste un ton neutru si obiectiv: Comunicatul tau trebuie sa fie scris intr-un ton neutru si obiectiv, evitand subiectivismul si prezentand informatiile intr-un mod echilibrat. Evita sa promovezi subtil produsele si serviciile companiei tale.
 4. Include elemente multimedia: Includerea elementelor multimedia, cum ar fi fotografii sau videoclipuri, poate face comunicatul tau mai atractiv si poate creste sansele ca acesta sa fie preluat de catre presa. Asigura-te ca elementele multimedia sunt relevante si au o calitate buna.
 5. Asigura-te ca comunicatul tau este bine structurat: Comunicatul tau trebuie sa fie bine structurat, cu subtitluri si paragrafe scurte si concise. Acest lucru il face usor de citit si ajuta la evidentierea punctelor cheie.

FAQs:

Care este lungimea ideala a unui comunicat de presa?

Comunicatul de presa ideal nu ar trebui sa depaseasca o singura pagina, iar informatiile prezentate ar trebui sa fie relevante si utile.

Cum pot sa ma asigur ca comunicatul meu va fi preluat de catre presa?

Pentru a creste sansele ca comunicatul tau sa fie preluat de catre presa, trebuie sa alegi o rubrica clara si concisa, sa includi informatii relevante si utile, si sa folosesti un limbaj simplu si accesibil. De asemenea, poate fi util sa incluzi citate si elemente multimedia.

Pot sa promovez subtil produsele si serviciile companiei mele intr-un comunicat de presa?

Nu este recomandat sa promovezi subtil produsele si serviciile companiei tale intr-un comunicat de presa, deoarece acest lucru poate reduce sansele ca acesta sa fie preluat de catre presa. Concentreaza-te pe a prezenta informatiile intr-un mod obiectiv si echilibrat.

Concluzie:

Scrierea unui comunicat de presa eficient poate fi un instrument valoros pentru a atrage atentia presei si a publicului tinta. Respectarea regulilor de baza pentru scrierea unui comunicat de presa poate ajuta la crearea unui material de presa legitim si relevant. Asigura-te ca comunicatul tau este bine structurat, contine informatii utile si relevante, si este scris intr-un ton neutru si obiectiv pentru a creste sansele ca acesta sa fie preluat de catre presa.