Sari la conținut
Home » Advertoriale » Cum să distribuiți un comunicat de presă în mod eficient

Cum să distribuiți un comunicat de presă în mod eficient

distribuire comunicat presa

Dacă sunteți în căutarea unei modalități eficiente de a vă promova afacerea sau evenimentul, distribuirea unui comunicat de presă poate fi o opțiune excelentă. Un comunicat de presă este o modalitate de a transmite informații relevante către jurnaliști și de a atrage atenția asupra subiectului dumneavoastră. Cu toate acestea, a obține acoperirea în mass-media nu este întotdeauna ușor. Acest ghid vă va oferi sfaturi și sugestii pentru a distribui un comunicat de presă în mod eficient și a obține o acoperire mai mare în media.

Pasul 1: Scrierea unui comunicat de presă excelent

Primul pas spre distribuirea unui comunicat de presă este să scrieți unul excelent. Acesta trebuie să fie bine scris, clar și concis. Iată câteva sfaturi importante pentru scrierea unui comunicat de presă eficient:

 • Începeți cu un titlu puternic care să atragă atenția cititorilor și să transmită esența subiectului dumneavoastră.
 • Folosiți un limbaj clar și concis. Evitați jargoanele și exprimările neclare.
 • Includeți cele mai importante informații în primele rânduri ale comunicatului de presă. În general, jurnaliștii au timp limitat și trebuie să fie capabili să obțină informațiile esențiale rapid.
 • Păstrați comunicatul de presă la o pagină sau două în lungime. Nu fiți prea detaliat sau prea extins.

Pasul 2: Alegerea canalelor de distribuție

Odată ce ați scris comunicatul de presă, următorul pas este să alegeți canalele de distribuție potrivite pentru a ajunge la publicul dorit. Iată câteva opțiuni comune:

 • Site-uri de distribuire a comunicatelor de presă – există multe site-uri specializate care vă permit să postați comunicatul dumneavoastră și să îl distribuiți la o gamă largă de jurnaliști și editori.
 • Listele de distribuție – puteți construi o listă de contacte pentru jurnaliști și editori, iar apoi să trimiteți comunicatul de presă direct către aceștia prin intermediul e-mailului.
 • Social media – poate fi util să împărtășiți comunicatul de presă pe conturile dumneavoastră de social media, pentru a ajunge la publicul larg și pentru a încuraja distribuirea.

Pasul 3: Personalizarea mesajului

Atunci când distribuiți un comunicat de presă, este important să personalizați mesajul pentru a fi relevant pentru publicul țintă. Iată câteva sfaturi importante pentru personalizarea mesajului:

 • Identificați publicul țintă – pentru a personaliza mesajul, trebuie să identificați publicul țintă și să vă gândiți la ceea ce este important pentru ei.
 • Adaptați mesajul – adaptarea mesajului la interesele publicului țintă poate face diferența dintre obținerea unei acoperiri mari în mass-media și ignorarea comunicatului dumneavoastră.
 • Adăugați elemente vizuale – adăugarea de elemente vizuale precum imagini sau videoclipuri poate face comunicatul dumneavoastră mai atractiv și mai ușor de citit și împărtășit.

Pasul 4: Urmați regulile de distribuire

Înainte de a distribui comunicatul dumneavoastră, este important să urmați regulile și protocoalele pentru distribuirea de comunicate de presă. Iată câteva aspecte importante de luat în considerare:

 • Includeți informații de contact – asigurați-vă că includeți informații de contact precise și actuale pentru a facilita contactarea dumneavoastră.
 • Respectați calendarul editorial – în general, este recomandat să distribuiți comunicatele de presă în zilele de lucru, în timpul orelor de birou. În plus, nu trimiteți comunicate de presă în timpul marilor sărbători sau în zilele cu evenimente majore, când șansele de obținere a unei acoperiri mari în mass-media sunt reduse.
 • Nu abuzați de distribuția de comunicate de presă – distribuirea de comunicate de presă în mod excesiv poate fi privită ca spam și poate afecta reputația dumneavoastră și relația cu jurnaliștii și editorii.

Pasul 5: Monitorizarea și urmărirea

După ce ați distribuit comunicatul dumneavoastră, este important să monitorizați și să urmăriți rezultatele pentru a evalua eficacitatea campaniei. Iată câteva aspecte importante de urmărit:

 • Acoperirea în mass-media – verificați dacă comunicatul dumneavoastră a fost preluat sau menționat de publicații sau site-uri de știri relevante.
 • Interacțiunea pe social media – verificați dacă comunicatul dumneavoastră a fost împărtășit sau comentat pe rețelele de socializare.
 • Traficul web – urmăriți traficul de pe site-ul dumneavoastră și verificați dacă a crescut în urma distribuirii comunicatului de presă.